Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان نویسنده کتاب آن ۲۳ نفر گفت: دفتر ۳۰۰۰ صفحه ای اسارت ما وقتی خدا خواست دو روزه بسته شد و در مرز خسروی سُرنا و دُهل می زدند و زنان کل می کشیدند که ما به خاک وطن رسیدیم و بر آن سجده شکر کردیم.

به گزارش ایسنا، وقتی تقویم را ورق می زنیم به مناسبت هایی خاص و ویژه برمی خوریم یکی از این ویژه ها برگی از تاریخ معاصر به نام آزادگان مزین شده است، به نام کسانی که بوی پیراهن یوسف برای وطنمان بودند، به نام کسانی که یعقوب وار در فراقشان چشم به راه بودیم تا این که روز وصل فرارسید و ۲۶ مردادماه در دل خرما پزان کام همه را شیرین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آری ۲۶ مردادماه سربلند از تقویم ۳۶۰ روزه ای در سال ۱۳۶۹ ثبت شد و برای همیشه دوران فریادگر یاران در بند امام روح الله و سربازان پا در رکاب امام سید علی شد.

به همین مناسبت به پاس حرمت لحظه هایی که دم فروبستند تا در بند بردگی نباشیم، پای سخنان دلنشین و برگرفته از دوران حصر جسم و آزادی روح آزاده همیشه آزاد و سرافراز دیارمان دکتر احمد یوسف زاده‌ که بچه هورپاسفید از توابع شهرستان فاریاب در جنوب کرمان است، نشستیم که با به تحریر در آوردن کتاب «آن ۲۳ نفر» سفیر صبر  مورد تمجید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و اردوگاه اطفال و چندین کتاب دیگر در حوزه دفاع مقدس نیز دسترنج قلم شیوای ایشان است. 

احمد یوسف زاده‌ در این گفت و گو سخنش را اینگونه آغاز کرد: «ما نوجوان بودیم که اسارت، آن اتفاق عجیب، افتاد توی زندگی مان و نمیدانم تا حالا شده که توی آسانسور باشید و برق برود و بمانید وسط زمین و آسمان و نفستان تنگ بشود؟ اولین ساعات اسارت اینطور حس دلهره آوری می‌پیچد توی وجودت و سینه ات را سنگین میکند».

وی با تفسیر روزهایی که در بند اسارت بود، افزود: «شده تا حالا توی اتاق کوچکی حبست کنند و در را به رویت ببندند و تو با گوش هایت صدای چفت شدن قفل آهنی پشت در و  بعد صدای پایی که دور می شود را بشنوی؟  شده تا حالا روی خاک وطنت، سربازی متجاوز یک سیلی آبدار بخواباند بیخ گوشت به انضمام چند فحش ناموسی و یک شوت محکم که یکدفعه همه شخصیتت خورد بشود و بریزی پایین؟  شده آیا که تمام یک شب بلند زمستانی در زندان انفرادی بلرزی از سرما و ضعف گرسنگی؟»

نویسنده کتاب «آن ۲۳ نفر» با یادآوری خاطرات تلخ دوران اسارت همرزمانش گفت: «شده که رفیقت، امیر شاهپسندی، بچه خیابان سرباز کرمان را از چنگت در بیاورند و ببرند پاهایش را با اتوی داغ بسوزانند و با همان پاهای بریان شده و غرق خون او را جلوی چشم تو روی ریگ های تیز و برنده اردوگاه راه ببرند و او در میانه راه، هی بی جان بشود و بیفتد و باز بلند بشود و برود به سمت انفرادی و تو همه این صحنه را ببینی و مچاله بشوی؟»

مدیرکل سابق امور فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان در ادامه اظهار کرد: ما نوجوان بودیم که همه این اتفاقات تلخ افتاد روی زندگی مان، اما به فضل خدا خم نشدیم، نشکستیم و کم نیاوردیم. یک روز...دو روز... سه روز.. صد روز....هزار روز....نه! ۳۰۰۰ روز ! ایستادیم تا سرانجام ۲۶ مرداد ۶۹ از راه رسید و ناغافل از بلندگوی اردوگاه خبری عجیب پخش شد: «ایها المستمعون الکرام، سنذیع لکم بعد قلیل، بیانا رسمیا مهما جدا ....»؛ سراسیمه جمع شدیم زیر بلندگو که می گفت: مستمعین گرامی تا چند لحظه دیگر بیانیه ای رسمی و خیلی مهم را که از سوی رییس جمهور عراق صادر شده پخش می کنیم. همه از آسایشگاه ها ریختند روی حیاط 

یوسف زاده‌ با یادآوری نحوه اطلاع رسانی خبر آزادی اسراء افزود: در آن بیانیه مهم، صدام حسین خطاب به هاشمی رفسنجانی گفت "الیوم حقق کل ما اردتموه". امروز همه آنچه شما می خواستید محقق شده و ما از فردا نیروهایمان را از خاک شما خارج میکنیم و پس فردا تبادل اسراء را آغاز خواهیم کرد. دفتر سه هزار صفحه ای اسارت ما وقتی خدا خواست دو روزه بسته شد و در مرز خسروی سُرنا و دُهل می زدند و زنان کل می کشیدند که ما به خاک وطن رسیدیم و بر آن سجده شکر کردیم.

نویسنده کتاب اردوگاه اطفال گفت: حالا از آن ۲۶ مرداد، ۳۲ سال گذشته است. صدام حسین، طارق عزیز، طه یاسین رمضان، عزت ابراهیم، برزان تکریتی و ... همه مرده اند و ما با مردم همسایه مان عراق دو نقطه پررنگ مشترک داریم، مشهد و کربلا.

این آزاده دوران دفاع مقدس شعر زیر را به عنوان پایان بخش سخنانش عنوان کرد:

"دوران بقا چو باد صحرا بگذشت

تلخی و خوشی و زشت و زیبا بگذشت

پنداشت ستمگر که ستم بر ما کرد

بر گردن او بماند و بر ما بگذشت"

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی سالروز بازگشت آزادگان استان کرمان کتاب آن ۲۳ نفر نویسنده کتاب آن ۲۳ نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان از برگزاری کنگره استانی شهدای آزاده همدان در تاریخ ۲۴ خردادماه امسال خبر داد و گفت: ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد. - اخبار استانها -

سید جعفر دعوتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان با تاکید بر لزوم شناسایی شهدا غریب اسارت، اظهار داشت: آزادگان زندان مخوف و طاقت فرسای رژیم بعث را تحمل کردند و امروز وظیفه داریم که قدردان عظمت کار آنان باشیم و خانواده‌های شهدای آزاده را تکریم کنیم شهدایی که مظلومانه و غریب جان شیرین خود را فدای آرمانشان کرده و لقب شهید غریب را برای خود ثبت کردند.

وی اعلام کرد: 1600 شهید غریب اسارت در سطح ملی شناسایی شده که یک هزار و 60 نفر از این تعداد تعیین هویت شدند و استان همدان از این تعداد 112 شهید غریب دارد که تا کنون 52 شهید آزاده احراز هویت شدند.

دعوتی افزود: مابقی شهدا به دلیل اینکه از آنها تنها نام، نام پدر و نام پدربزرگ ثبت شده و نام خانوادگی شماره ملی و یا شهر محل زندگی آنها هم در دسترس نیست تعیین هویت نشدند.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان اظهار داشت: شهدای آزاده از سه طریق صلیب سرخ، کمیته جست و جوی مفقودین و یا آزادگان، همرزمان و هم اسارتی‌ها شناسایی می شوند.

وی بیان کرد: 52 شهید استان مربوط به چند شهرستان است و در همین راستا سال گذشته چند کنگره شهرستانی برگزار شد و کنگره استانی شهدای آزاده همدان با هدف شناسایی و معرفی شهیدانی که درسال‌های دفاع مقدس، غریبانه در زندان‌ها و اردوگاه‌ها به شهادت رسیده‌اند در تاریخ 24 خردادماه امسال برگزار می‌شود.

دعوتی در مورد چگونگی تشکیل این ساختار برای شهدای آزاده (غریب در اسارت) مطرح کرد: با آزادگانی که در اردوگاه تکریت 11 که اردوگاه مفقودین بود دور هم جمع شدیم و در همان ایام در غالب تماس های تلفنی و دیدارها آمار شهدای غریب اسارت اردوگاه خود را احصا کردیم بعدها پیشنهاد شد تا به دنبال گردآوری اسامی هدایت کنندگان اسرای ایرانی و افراد حاضر در اردوگاه ها باشیم و در فروردین ماه سال گذشته تصمیم بر این شد تا کار به صورت رسمی برای شهدا آغاز شود.

دبیر ستاد استانی شهدای آزاده غریب در اسارت همدان در حرکتی خودجوش برای شکل‌دهی ساختاری، شناسایی و معرفی این شهدا دست به کار شدیم افزود: سال 1401 در نشستی در مردادماه به دستور رئیس جمهور مقرر شد تا کنگره ملی شهدای آزاده به دبیری آزاده محمدجواد زمردیان برگزار شود و پس از آن ستادهای استانی ذیل کنگره تشکیل و سفرهای استانی در این رابطه دنبال شد.

دعوتی ضمن معرفی شهید "اکبر قاسمی" از شهدای غریب در اسارت همدان گفت: این شهید خیاط بوده و دارای 5 فرزند بود که به عنوان بی سیمچی فرمانده شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر بعد از موج گرفتگی به اسارت نیروهای بعثی درآمد و مورد شکنجه قرار گرفت تا اطلاعات را افشا کند ولی بر سر آرمان‌های خود ماند و در تیرماه سال 66 در اردوگاه تکریت 11 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی افزود: موسسه فرهنگی شهید اکبر قاسمی پس از شنیدن دغدغه های مقام معظم رهبری در همان سال 1391 شکل گرفت تا مسئولیت انجام چند کار از جمله شناسایی و تعیین هویت شهدای آزاده را عهده دار شود.

به گزارش تسنیم، شهید جلیل شادمانی، محمد نجفی، محمدعلی زنگنه، جعفر روشنایی، اسماعیل جعفری، اروجعلی شکری، احمد روستایی، نادر اسکندری، ترک حصاری، حسن نوروزی و غیره تعدادی از شهدای غریب در اسارت همدان هستند.

امروز سالروز شهادت تکاورلشکر 81 آجا، آزاده شهید "ناصر رنجبران " است که در 25 آبان سال 59 در منطقه سردشت به اسارت نیروهای گروهک ضدانقلاب درآمد و در مورخ 17اردیبهشت سال 60در جریان بمباران زندان دوله تو ساعت 9 صبح به شهادت رسید، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

نشانی پایگاه اطلاع رسانی کنگره https://www.pwshahid.com است که در دسترس تمامی مردم قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • ۵۲ شهید غریب در همدان شناسایی شد
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • ۴ رمان مریلین رابینسون، نویسنده محبوب داریوش مهرجویی در نمایشگاه کتاب
  • کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود
  • گروه‌های سرود در نمایشگاه کتاب به اجرا می‌پردازند
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند